HomeWerken bij BTL Bomendienst

Werken bij BTL Bomendienst

Mary-Ann van Gisbergen
Mary-Ann van Gisbergen

Corporate Recruiter
T: 06 83 19 55 95

Stel mij een vraag

Samen werken met boomspecialisten

Al ruim 40 jaar werkt BTL Bomendienst met gedreven en gemotiveerde boomspecialisten. We hebben brede ervaring in realisatie, begeleiding en advies. Onze specialisten kunnen snel inspelen op specifieke wensen van klanten, om gezamenlijk tot het gewenste eindresultaat in een project te komen.

Het team en de expertises

Ons team bestaat uit zo’n 35 personen, verdeeld over 3 expertise: Specialistische boomverzorging, Boomtechnisch advies en de laatste expertise is Boomziekten & -aantastingen.

In het team specialistische boomverzorging zijn boomverzorgers en projectleiders actief die de voornaamste uitvoerende taken oppakken. Ben je werkzaam in dit team, dan voer je door heel Nederland specialistische boomverzorgingswerkzaamheden uit, zoals het snoeien, onderhouden en verplanten van bomen, maar ook groeiplaatsverbetering en zorgvuldige nazorg. Soms zelf ook in het buitenland.

Binnen de expertisevBoomtechnisch advies houden we ons bezig met advisering rondom beleids- en beheerthema’s die met bomen te maken hebben. Onze boomtechnisch adviseurs voeren ook boomveiligheidscontroles, taxaties en Bomen Effect Analyses (BEA) uit. Daarnaast hebben wij experts in huis om met het sofwareprogramma i-Tree de groene baten van bomen in kaart te brengen, waarmee boombeheerders hun boombeheer en -beleid kunnen optimaliseren. Ook dit team werkt landelijk.

De experts binnen de expertise Boomziekten & -aantastingen, richt zich op het onderzoeken en bestrijden van ziekten en aantastingen die in Nederland in bomen voorkomen of mogelijk gaan voorkomen. Ook het injecteren van iepen met DutchTrig®  behoort tot de taken binnen dit team, net zoals de verkoop van dit biologische vaccin aan diverse landen zoals Zweden, Noorwegen, Duitsland en de VS. Daarom zijn wij ook regelmatig in het buitenland te vinden op beurzen, congressen of voor kennisdelingsactiviteiten.

Werk als boomspecialist aan de meest bijzondere projecten

Werken met een verplantmachine
Injecteren iepen tegen iepziekte
Groeiplaatsverbetering met de Airgrow
Uitvoeren diverse onderzoeken en metingen
Verplanten van volwassen en monumentale bomen

Wat typeert werken bij BTL Bomendienst?

Veel eigen inbreng

We verwachten best wel wat van je en dit geeft direct mogelijkheden tot ontwikkeling/ ontplooiing. Je leert snel waar je kansen en mogelijkheden liggen en op welk vlak je jouw carrière invulling wil geven. Bij BTL Bomendienst word je dan ook een echte boomspecialist!

Opleidingsmogelijkheden

Bij BTL Bomendienst heb je volop de mogelijkheid om opleidingen te volgen. Deze kun je extern volgen, maar ook intern houden we elkaar op de hoogte van ontwikkelingen via o.a. de BTL Academy’s: vierjaarlijkse bijeenkomsten met een sterk inhoudelijk karakter.

Werken in een projectenorganisatie

Veelal ben je zelf verantwoordelijk voor de uitvoering, administratie en nazorg van een project. Hierin leer je veel van je collega’s, want er is altijd wel iemand die je kan helpen als je er zelf niet uitkomt. Omdat er veel bij jezelf ligt, kun je zelf je tijd indelen en kantoor- en buitenwerk afwisselen. Deze afwisseling maakt het werk aantrekkelijk en houdt het uitdagend.

Informele cultuur en prettige werksfeer

Deuren staan letterlijk altijd open, collega’s zijn bereidwillig om elkaar te helpen. Deze open cultuur draagt bij aan het werkplezier. Daarnaast is het prettig om met ‘vakidioten’ samen te werken die dezelfde interesses delen. Dan vind je elkaar toch beter. We lunchen graag samen of anders maken we een lunchwandeling. Niks is verplicht, ieder bepaalt dit voor zichzelf. We hopen wel dat je van vis houdt, want dit staat op het lunchmenu op vrijdag!

Word jij onze nieuwe boomspecialist?

Lees de verhalen van onze boomspecialisten

Lees hier de verhalen van onze collega’s. Zij vertellen hun eigen verhaal; van hoe ze begonnen zijn bij BTL Bomendienst tot waar ze nu staan. Maar ook over de samenwerking in het team en de mooie projecten die ze samen maken.